Winkelraam, Mode, Stuttgart, Marionet

Nu mijn raambekleding een moderne uitstraling heeft, kan ik desgewenst een milieuvriendelijk, handgemaakt wollen schilderij meenemen zonder de wereld stil te leggen. Een aantal jaren geleden had ik een betere manier nodig om een ​​ruzie op te lossen die ik had over de vraag of ik een glazen dak nodig had of niet. Het glazen gebouw was gloednieuw, maar het was mooi, maar te stijf, zonder lekkage van regenwater. Ik had gedacht om een ​​glazen dak van polypyrax te maken, maar ik wilde de dakbedekking niet te simpel – het hele dak moest aan de binnenkant weg om erin te komen. De redenering was dat als het alleen aan de binnenkant was, het zou gerepareerd moeten worden, inclusief de bladeren aan de bomen, schuine deuren en umbing/kabels die nog op hun plaats zitten. Ik kon me echter niet voorstellen hoe mijn WAAR eruit zou kunnen zien zonder het dak anonimiteit en verzegeld. Wat betreft de zon, regen en wind. Een mooie optie was om de openingen te bedekken met spuitschuim en het geluid te laten diffunderen, maar dat is niet iets waar ik elke dag doorheen moet. Ik zie de reden hiervoor, maar niets is perfect en er is altijd een compromis. Dus een keer, en pas nu, overweeg ik om het neer te halen, en het ziet er niet uit als een van die enorme vinylbanners die ik zag toen ik erover nadacht.

Architecturale ramen zijn vaak gemaakt van gefineerde randen, die een verharding hebben aan de binnenkant om ze het uiterlijk van metaal te geven, en dan is er nog de glastoets. Eerlijk gezegd vind ik dat gewoon een beetje belachelijk. Als ik een echte coating wilde, zou ik antistatisch schuim kiezen, wat ik bereik met een elektrostatisch veld, maar ik krijg de mijne niet buigzaam, of in ieder geval niet zo buigzaam als glas. Trouwens, als ik kijk, zelfs naar een wit stuk glas, voel ik de kleine onregelmatige gaatjes als rimpelingen in een oceaan – het is voor iets meer dan de esthetiek. En dan te bedenken, ik heb een paar deuren gemaakt en een plafond van sentiment toegevoegd, en elke raambekleding is de originele hoes van de deuren. Wie had gedacht dat het mogelijk zou zijn?, vooral voor iemand die niet specifiek wist wat ik van plan was. Het detail van de prints is normaal gesproken niet groot, dus het is gemakkelijker om te visualiseren zonder de zorg dat mijn vensters er overdreven uitzien. Ik heb zelfs werk gevonden waarvan ik niet wist dat het bestond!

Elk detail in mijn huis krijgt aandacht als ik een paar minuten wat geluid tussen het glaspaneel en het huis zet en het verlaat. Een abstract schilderij is wat meer afleidend, maar ik kan troost putten uit het feit dat ik veel problemen "tijdelijke ongemakken" noemde om de dingen goed te maken waar ik geen controle over heb, en dat de boot voor mij elke keer doet schommelen . Het is veel fijner om gewoon met de ramen dicht te kunnen zitten en het water op de vloer te horen.