Houten vloer schuren

 

Gereedschap voor het schuren: Cirkelzaag, schuurblok of schuurpapier, water.

Stappen:

Het is veel gemakkelijker om grote delen van een houten vloer te schuren dan kleine delen. Meestal zit de voorgehangen vloerwapening niet in het midden van de vloerbalken. We schuren deze plek eerst. Daarna schuren we elk deel van de vloer één voor één op de voorgeschilderde plaats. Dit geeft betere resultaten, vooral bij ingewikkelde patronen en verbindingen van houten vloerdelen.

Nu beginnen we met het schuren van de vloer en de plafonds

Afhankelijk van de grootte van de ruimte die u moet schuren, schuren wij altijd met een gelijkmatige druk met behulp van een trommel schuurmachine van ten minste 200 pond per vierkante inch.

We bewegen langzaam door de nerflijn te volgen terwijl de schuurkop beweegt. We schuren niet helemaal, omdat het grootste deel van de vloer bedekt is met afwerkingen (verf, houtbeits of blanke lak) Door in de hoeken en op de vloer te schuren, wordt het overspuiten van het ene gebied naar het andere verplaatst, wat meer tijd kost en het meeste schuurwerk vereist.

Soms lijkt de richting van de nerf het probleem te zijn in plaats van een bepaalde nerfrichting.

Stappen:

Schuur nu met lage druk in dezelfde richting. We laten de vloer weer drogen.

Op dit punt wordt het grootste deel van de nerf met de hand geschuurd, wat meer tijd kost en de vloer onvolmaakter achterlaat dan machinale afwerking doet. Dit is nodig omdat we de vloer niet kunnen schuren zonder elke houtnerf in de vloer bloot te leggen met onze machine. Met de hand afgewerkte vloeren zijn altijd anders dan machinaal afgewerkte vloeren (ook al schuren ze als vanzelfsprekend van elk stuk af).

Als u een hele kamer gaat schuren, moet u de stofzuiger vullen met de huishoudport. Dit zal uw handschuurmachine verbergen en het minder opvallend maken dat u aan het schuren bent. U schuurt misschien ook tegels of laminaat, maar het uiterlijk zal hetzelfde zijn, stof, vuil en vlekken. Ons werk duurt langer, het schuren neemt meer tijd in beslag, maar bestrijkt een groter oppervlak.

Ik gebruik een 12″ stofzuiger met een stofzak waar de stofzuiger in past. Op die manier kruipt de stofzak niet over de vloer.

De afwerking van houten vloeren is minder duurzaam dan verf of coatings, er is meer heen en weer duwen en trekken aan uw voeten nodig om de vloeren omhoog te krijgen en schoon te maken. Schuren moet 1-2″ voor een reparatie of bijwerkbeurt gebeuren voor een lange levensduur. Het is belangrijk om met een gelijkmatige druk te schuren om het meest zichtbare oppervlak van de houten vloer te behouden. Te veel druk op één plaats laat een dik schuurstof achter dat de afwerking te snel verwijdert en de vloer kwetsbaarder maakt voor vlekken.

Als het oppervlak klein is, werken multifunctionele stofzuigers uitstekend. Doop een microhandig mesje in zo’n stofzuiger en slijp bijenwas, olie wanneer u klaar bent met schuren in een heen-en-weer gaande beweging om de stoffen glad te strijken.