Ik wil graag mijn gedachten met u delen over een aantal zaken die van invloed kunnen zijn op het soort tuin dat u wilt ontwerpen. Ten eerste moet u zich afvragen wie uw doelgroep is. Als je je richt op een ed edenneman of iemand die een groot gezin heeft en wil dat hun tuin mooi is, moet je ervoor zorgen dat ze een grote ruimte hebben waar je in kunt werken. Toen ik kunst studeerde op school, had ik veel ruimte voor mijn studenten en kon ik veel mooie schilderijen aan de muur hangen. Maar als je meer gestructureerde werken maakt, zoals een huis, heb je niet dezelfde flexibiliteit, dus je zou kunnen overwegen wat belangrijker is, esthetiek of functionaliteit.

Dat brengt me bij de volgende fase, namelijk beslissen wat een goede tuin is. Wat onderscheidt een tuin natuurlijk, maar ik ga me richten op esthetiek omdat het gemakkelijker is om met esthetiek te werken dan met functionaliteit. Als je niet zo hard werkt, of als je leuke dingen in je leven hebt om de tuin te complimenteren en er echt in te bouwen, kan dat wonderen doen om een tuin inspirerender te maken dan ooit tevoren. We hebben allemaal goede herinneringen aan tuinen die mooi en anders zijn, en dat is iets wat veel mensen met hun tuin willen bereiken. Ik weet dat veel mensen niet erg vindingrijk zijn als het om hun tuin gaat, maar dat betekent niet dat ze niet creatief zullen worden als ze de kans krijgen.

Een ander punt dat we in overweging zullen nemen is de regie van uw Tip Top executive tuin. Ik hou ervan om dingen van binnenuit te plannen, en zo zorg ik ervoor dat de meeste van mijn planten op de beste plaats staan. Elke kas bij mij thuis heeft een gesloten plan, zodat de planten erin op een natuurlijke manier kunnen groeien en hoe ze dat doen is heel belangrijk. Ik houd mijn planten altijd in heel hoge ruimten, zodat ze niet veel zonlicht krijgen, want dan worden ze te groot en dan braken ze de waardevolle voedingsstoffen weer uit. Het duurt zo lang voor ze die voedingsstoffen hebben opgebraakt in hun hoofdscheuten. Daarom zijn ze meestal zo lang en hebben ze zo'n gestalte. Ik houd ze in de beste ideeën waar ze natuurlijk kunnen groeien, en gevoed op de juiste tijden zodat ze erg lang worden.

Mijn landschapsontwerpbedrijf wordt verzorgd door een zeer ervaren landschapsontwerper in Amersfoort. De eigenaar van het bedrijf, Herve Reinventel, is een zeer ervaren ontwerper in Amersfoort. Bij haar krijg je prachtige, mooie tuinen op plekken die geweldig zijn. En ze heeft ook nog eens de ultieme beplanting, en ik vind de tuinaanleg die ze doet ook heel mooi. Als ik denk aan wat zij doet, ga ik gewoon achterover zitten en laat me inspireren door haar werk. Ze is als een inspiratiemachine voor me; het is fijn om zo iemand te hebben die iets voor je creëert in Amersfoort.

En ook voor jezelf kun je inspiratie opdoen als je je eigen tuin aan het ontwerpen bent. Ik heb er altijd van genoten om nieuwe projecten te beginnen met een geïnspireerde dagdroom. Ik beeld me graag in dat ik de zaadjes plant in mijn droomtuin. Ik stel me graag voor dat je ook gaat experimenteren met de aarde, en dat is heel inspirerend.

Het beste aan het besef dat je misschien je eigen tuin wilt ontwerpen, is dat je het gereedschap kunt gebruiken en je ideeën over landschapsontwerp kunt ontwikkelen. En dat inspireert mij. Ik heb altijd wat inspiratie als ik mijn tuinen ontwerp door ergens te gaan zitten waar patroons observatie zijn. Ik neem graag foto's van dingen die anders zijn omdat ik graag zie hoe dingen groeien. Visuele hulp bieden aan je klanten is ook een heel belangrijk deel van het leven maken met een van mijn tuinontwerp diensten.

Dus wat tijd doorbrengen met nadenken over wat voor soort stuk ze zoeken en brainstormen met een landschapsontwerper kan een zeer productief en zeer inspirerend idee zijn. En in de meeste gevallen ook andersom. Als u op zoek bent naar een kantoor voor uzelf, dan kunt u bedrijfsmeubilair overwegen.

Hierover later meer.