Architect Utrecht

 

Maar hoe kan men een getalenteerde architect vinden? Kijk maar eens door een paar van deze tips.

Zoek een architect die zowel fysiek als fysiek is opgeleid, en die vele jaren ervaring heeft. Vaak zal men een gekwalificeerde specialist vinden die ook een leraar is, dus gecertificeerd. Sommige professionals hebben meestal een certificaat voor dit soort werk. Zelfs wanneer men weet welk type architect men zoekt en het geld heeft om er een in te huren, blijken zij meestal beide te zijn, terwijl anderen dat niet zijn.

Zoek een architect die nauw samenwerkt met de klant, zodat hij de bouwmogelijkheden kan optimaliseren zonder met hindernissen te worden geconfronteerd. De meest voor de hand liggende obstakels zijn, zoals men zich zeker kan voorstellen, het budget en het tijdschema. We beginnen met de belangrijkste en gaan dan verder met de tweede. Als men denkt dat het budget van de opdrachtgever te hoog is voor de architect, dan zou alles in orde moeten zijn, maar men moet weten dat ieder een budget heeft, men kan er misschien binnen werken. Maar het is pas bij het bouwen dat men kan appreciëren wat de architect tot stand heeft kunnen brengen.

Het inhuren van een architect is een goede keuze voor een project met een budget van twee miljoen of zo, maar helaas hebben de meeste mensen die luxe niet. En zelfs als ze dat doen, wat ze ervan leren komt zeer nutteloos.

Het is beter een architect in de arm te nemen voor een project met een budget van Engels, want hij zal er zeker alles aan kunnen doen om zijn geld te krijgen. Maar als hij in werkelijkheid te duur is, dan zal de klant een grote schande zijn.

Voor een groot project is het beter de architect in te schakelen voor een luttele 200k. Voor een middelgroot project is het twijfelachtig dat de klant zal zeggen dat hij er een professionele architect bij wil halen; hij zal liever zijn timmerman of schilder bellen om dat af te handelen. Maar voor een speciaal klein project, moet een goede architect dus bovenaan zijn lijstje staan. Wat het budget ook is, geen andere architect zal eraan kunnen komen.

Sommige architecten zijn alleen gespecialiseerd in één soort ontwerp of voor een bepaald tijdperk. Er zijn architecten die elke klus aankunnen. Maar niet alle architecten zijn daartoe in staat. Het is goed om afwisseling te hebben in het ontwerp en het inhuren van een speciaal iemand zal ervoor zorgen dat alles in het niet valt.

Een ervaren architect komt meestal met een zeer strikte deadlines. Sommigen zouden een extra vergoeding kunnen vragen voor “extra kosten”. Sommigen kunnen zich misschien niet aan de deadline houden, en de anderen waarom ze liever tijd besteden aan de planning om het ontwerp in te brengen.

De vraag is “wat krijgt men voor de prijs die hij heeft?” maar als de portemonnee vol is, dan moet alles op zijn plaats vallen, ook al is het niet precies wat hij wil.

Een goede architect is een grote hulp, maar ook een goed ontwerp van de architect. Om professioneel advies te krijgen, moet men naar enkele voorbeelden kijken. En als het ontwerp niet precies was wat men ervan verwachtte, dan zou de klant een of ander verdraaid ontwerp kunnen hebben.

Veel klanten zijn minder enthousiast als de architect niet alles volgens zijn eigen smaak doet. Het is misschien moeilijk om te werken aan dingen die iedereen wil, maar uiteindelijk wordt het werk toch gedaan.

Als iemands budget krap is, dan is de enige uitweg misschien het maken van tweede plannen voor het ontwerp. Het is meestal altijd beter om ontwerpers te vergelijken en te zien wie van hen het beste kan leveren.

Begrijp de honoraria. Het is allemaal gebaseerd op hoeveel tijd het zal kosten; de meeste architecten hebben een uurtarief en geen vast tarief. Zoek uit wat dit is voor, wanneer en hoeveel de architect in rekening zal brengen. Zoek uit hoe lang de architect al in het vak zit en of het ervaring is die u meetelt.

Dit geldt ook voor de kosten die de architect in rekening brengt voor het advies. Het is beter om met een architect in zee te gaan die u kent en vertrouwt, en bij wie u zich op uw gemak voelt.