Interieurstylist

Interieurontwerp is een vakgebied dat voortdurend in beweging is. Omdat er voortdurend nieuwe trends en technieken opduiken, moeten interieurontwerpers hun kennis op peil houden. Daarom hebben we deze blogpost geschreven als een uitgebreide gids om je te helpen interieurstylist te worden. Als je altijd al een passie hebt gehad voor esthetiek, dan is interieurontwerp de perfecte beroepskeuze voor jou! Het creatieve veld van interieurontwerp biedt eindeloze mogelijkheden als het gaat om het ontwerpen van ruimtes die zowel mooi als praktisch zijn. Van het werken met verschillende materialen en texturen tot het creëren van indelingen die goed stromen en huiselijk aanvoelen, interieurontwerpers hebben veel vaardigheden te bieden.

Wat doet een interieurstylist?

Een interieurstylist ontwerpt nieuwe en vernieuwde interieurs voor zowel commerciële als residentiële instellingen. Interieurstylisten werken samen met architecten en interieurontwerpers om een bepaald kleurenschema, meubilair en de materiaalkeuze van de ontwerper in een bestaande ruimte te integreren. Interieurstylisten werken ook samen met architecten en ontwerpers om nieuwe ruimtes te creëren, waaronder kantoren, restaurants, winkels en hotels.

Voordelen om interieurstylist te worden.

Elke sector heeft zijn eigen voordelen, en interieurontwerp is niet anders. Als je een passie hebt voor esthetiek en een verschil wilt maken in het leven van mensen door middel van design, dan kan interieurontwerp een ongelooflijk carrièrepad zijn. Het kan ook zeer lucratief zijn. Volgens het Bureau of Labor Statistics bedroeg het mediane salaris voor interieurontwerpers 66.880 dollar in mei 2014. Dit kan echter variëren afhankelijk van ervaring en geografische locatie.

Carrièrepaden in interieurontwerp

Interieurontwerpers kunnen een willekeurig aantal carrièrepaden volgen, afhankelijk van hun interesses en voorkeuren. Afhankelijk van de geografische locatie kan een binnenhuisarchitect er zelfs voor kiezen om resortontwerper te worden of om met architecten en binnenhuisarchitecten samen te werken bij renovaties.

Overzicht carrière interieurarchitecten

De verantwoordelijkheden van een interieurontwerper kunnen variëren, afhankelijk van het niveau van de gevraagde ontwerpdienst. Gewoonlijk werken interieurontwerpers samen met architecten, binnenhuisarchitecten en/of meubelzaken om ruimtes te creëren die zowel mooi als functioneel zijn. Een interieurarchitect zorgt er ook voor dat nieuwe ruimtes (bv. kantoren, restaurants, winkels, hotels) en ruimtes die gerenoveerd moeten worden (bv. keukens, badkamers) esthetisch verantwoord zijn. Interieurontwerpers houden ook rekening met de functionele behoeften van de ruimte, zoals de grootte van het meubilair en de hoeveelheid beschikbare opslagruimte. Als u geïnteresseerd bent in het worden van een interieurontwerper, kunt u beginnen met het volgen van een cursus interieurontwerp of het afleggen van een certificeringsexamen interieurontwerp. U kunt ook stages en leercontracten vinden die u ervaring in het veld kunnen bieden.